Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Που ξέρουν να βάζουν τα σκουπίδια τους οι Καστοριανοί;


Ο βας-βας-βας Παρακευάς ή Πάρις Κουκουλόπουλος, ο αιώνιος δήμαρχος της Κοζάνης, που επί δώδεκα συναπτά έτη (1994-2006) έχει ταΐσει μπόλικους εργολάβους, τότε, τις μέρες που μεσουρανούσε ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που μοιράζει, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, έκανε μια πρόστυχη δήλωση που ταρακούνησε συθέμελα τον γειτονικό νομό της Καστοριάς:



Οι Καστοριανοί είναι αλήθεια ότι δεν σκεφτήκαμε ποτέ που βάζουμε τα σκουπίδια μας και μας έκανε να προβληματιστούμε σε βάθος [ Πονηρό χαμογελάκι εδώ: 😉 ]

Που ξέρουμε να βάζουμε τα σκουπίδια μας λοιπόν;

Σε έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κοζάνης (δεν λέμε Δυτικής Μακεδονίας μην υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο με το Κοζανήτικο κράτος), έφτασε στα εξής συμπεράσματα:

1. Οι περισσότεροι Καστοριανοί ξέρουν να πετάνε τα σκουπίδια τους στους πλαστικούς πράσινους κάδους, τους οποίους μετά συνήθως καίνε μαζί με το περιεχόμενο για να μην στοιχίζει η  μεταφορά τους από την ΔΙΑΔΥΜΑ.

2. Μερικοί Καστοριανοί ξέρουν να κάνουν και την λεγόμενη "ανακύκλωση", αλλά οι περισσότεροι απλά την έχουν ακουστά.

3. Οι Καστοριανοί ξέρουν να ψηφίζουν καλύτερα από τους κατοίκους του Σουρδιστάν και επιλέγουν εκπροσώπους που αναλαμβάνουν τα σκουπίδια με συνέπεια.



Η αντιδημαρχάρα σκουπιδομαζώματος "Ματούλα" σχεδιάζει πώς θα καθαρίσει τις καπότες και τα ξερατά που θα αφήσουν οι μεθύστακες τουρίστες στα Καστοριανά καρναβάλια.

4. Μόνο μια μικρή μειοψηφία (τονίζουμε: ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!!), ξέρει και βάζει τα σκουπίδια της στη κωλοτρυπίδα της. Συνήθως πρόκειται για μακρόστενα αντικείμενα, αλλά επί των πλείστων ζαρζαβατικά, τα οποία μετά την χρήση δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και οι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι τα μετατρέπουν σε χρήσιμο λίπασμα "κομπόστ"..

Συνεπώς, οι Καστοριανοί έχουμε απόλυτη αυτεπίγνωση και ξέρουμε που βάζουμε τα σκουπίδια μας αγαπητέ Παρασκευά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου