Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Το διαμέρισμα με την πιο γαμάτη θέα


Αν η όμορφη θέα πληρώνεται ακριβά, τότε οι κάτοικοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας μπορούν να κοκορεύονται ότι τα σπίτια τους έχουν τον πιο ωραίο ορίζοντα στη πόλη.

Σύμφωνα με την επικαιρότητα οι εν λόγο κάτοικοι καλούνται να πληρώσουν ακόμα και πεντέμισι χιλιάρικα ευρώ επειδή το 2006 ο δήμος απαλλοτρίωσε κάποια κομμάτια ώστε να γίνει ανάπλαση στην πλατεία και αφού απέκτησαν κοινόχρηστο χώρο-φιλέτο μπρος στις μπαλκονάρες και τις βιτρίνες τους τώρα πρέπει να υποστούν το ανάλογο κόστος της χλιδάτης φάσης που τους έκατσε.

Και για να μιλάμε με ντοκουμέντα πάρτε λίγο γεύση από τα εξωτικά τοπία της πλατείας Ομονοίας:
Φανταστικό υπερσύγχρονο parking με καταπράσινους καλλιτεχνικά κλαδεμένους θάμνους και ένα χαλαρωτικό φόντο με συντριβάνι στο βάθος.



Πανοραμική θέα της κοινόχρηστης έκτασης όπου φαίνεται καθαρά η λειτουργικότητα του χώρου που συνδυάζεται με μοναδικό αρχιτεκτονικό ύφος



Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη έχει και την σκοτεινή της πλευρά:

Οι κάτοικοι μόλις έλαβαν τα ραβασάκια τους από τον δήμο Καστοριάς, άρχισαν με υπεροψία να τα επιδεικνύουν στους γείτονές τους μαλώνοντας ποιος έχει να πληρώσει περισσότερο και πιο γρήγορα τον λογαριασμό τους. Μερικοί παραπονέθηκαν μάλιστα στον δήμο ότι τα ποσά που τους έστειλαν είναι εξευτελιστικά μικρά για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν και απαίτησαν να τους αυξήσουν τον λογαριασμό. Ορισμένοι θρασύτατοι έφτασαν να απειλήσουν κιόλας ότι θα κάνουν δωρεά σε χρήματα, για να μην μπορούν να την διαχειριστούν και να τρώγονται στα δημοτικά συμβούλια!!

Ραβασάκια κατοίκων της περιοχής που παραπονούνται
ότι τα ποσά που τους χρεώθηκαν είναι υπερβολικά μικρά



Ελπίζουμε ο δήμος να επιλύσει σύντομα το θέμα και να μην δούμε πτώματα από την εμφύλια σύρραξη των αδίστακτων κατοίκων που επίκειται, με φόντο τον πολυτελή κοινόχρηστο χώρο-φιλέτο..


Πηγή: sentra Εφημερίδα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου