Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σε πληρότητα τα ξενοδοχεία από δημοσιογράφους λόγο του μακελειού στη Καστοριά


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παρακάτω δημοσίευση έχει σατιρικό χαρακτήρα.
Η διάδοση να γίνεται με υπευθυνότητα, αναφέροντας τον σκοπό του κειμένου.






Καλά νέα για τους ξενοδόχους της Καστοριάς. Σε μεγάλο βαθμό πληρότητας τα ξενοδοχεία μας.
Οι δημοσιογράφοι απ' όλη την Ελλάδα, που κατέκλυσαν την πόλη μας λόγο του αιματηρού περιστατικού με τον 30χρονο ειδικό φρουρό, που εκτέλεσε τον άτυχο οδηγό ΤΑΞΙ, ήταν μια παράπλευρη οικονομική τόνωση για την τελματωμένη οικονομία του τόπου μας.

Εκτός από τα δωμάτια των ξενοδοχείων της περιοχής που γέμισαν με ανταποκριτές των ΜΜΕ κάθε είδους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όπως παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες, τα περίπτερα τα καταστήματα με είδη φωτογράφισης και πολλοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, πραγματικά δέχθηκαν μια τονωτική ένεση για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Οι δημοσιογράφοι στις ελεύθερες ώρες τους, όταν δεν ήταν στημένοι έξω από το αστυνομικό και το δικαστικό μέγαρο ή δεν τσακώνονταν μεταξύ τους για τις αποκλειστικότητες, σαβούριαζαν με πάθος τα ντόπια κρέατα σε πιτόγυρα και ταβέρνες ή έπιναν λίτρα καφέ προκειμένου να πλάσουν ευφάνταστα και σκανδαλώδη σενάρια, ώστε να πείσουν τους καταναλωτές της είδησης, να πατήσουν στους προκλητικούς τίτλους των ειδησεογραφικών τους ιστοσελίδων και να βγάλουν το πικρό μεροκάματο.


Οι δύο γνωστοί και έγκριτοι δημοσιογράφοι Γιώργος Γρηγοριάδης (ANT1) και Χρήστος Στεφάνου (ALPHA),
σε αναμνηστική φώτο με τον ταβερνιάρη που τους χαλάρωσε κάπως... τις τσέπες.
 


Μάλιστα κάποιοι ιθύνοντες των εμπορικών συλλόγων της πόλης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, σκέφτονται να προτείνουν σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και την αστυνομία, να αναπτυχθεί ένας νέος κλάδος τουρισμού βασισμένος σε εγκλήματα παντός είδους.
Ο "Εγκληματικός τουρισμός" φαίνεται ως μια δυναμική αναδυόμενη μορφή τουρισμού, με βάση τον αυξημένο αριθμό σε διάφορα φυντάνια και βύσματα που υπάρχουν τόσο στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και στο σώμα της αστυνομίας, αλλά ακόμα παραμένουν στην αφάνεια.

Ένας συντονισμός με κίνητρο το εμπορικό κέρδος, όπως επιτάσσει άλλωστε η σύγχρονη καπιταλιστική αγορά, θα έδινε νέα πνοή στο τοπικό εμπόριο και θα καθάριζε τους δημόσιους "σταύλους του Αυγεία" από τις βρομιές του...

... Και τώρα σοβαρα! 

Δεν γνωρίζουμε το κίνητρο του δράστη, ούτε έχει σημασία για εμάς.
Πίσω από κάθε εσκεμμένο έγκλημα, πίσω από κάθε όπλο, είτε αυτό είναι ένα παλούκι, είτε ένα πιστόλι, είτε μια πυρηνική βόμβα, υπάρχει πάντα πίσω του ένα υπόβαθρο που κάνει τον εγκληματία, αυτό που είναι.
Είναι το αίσθημα της χαμένης ιδιοκτησίας (οικονομικής ή γκομενικής);
Είναι η ευρείας κλίμακας φτωχοποίηση και η ανεπάρκεια στις υποχρεώσεις;
Είναι η "αποκλίνουσα" συμπεριφορά;
Είναι η ατυχία που κάνει το έγκλημα ατύχημα;
Είναι ο φόβος και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης;
Ότι κι αν είναι, αυτός ο χαμός στη τοπική κοινωνία με τους σεναριογράφους να ανακυκλώνουν και να εμπλουτίζουν τις φήμες δεν κάνει καλό σε κανέναν και επηρεάζει ή ακόμα αμφισβητεί θα λέγαμε την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Οι φήμες αυτές και το προδίκασμα των προθέσεων οξύνουν την οργή και γεννούν τις βεντέτες.
Στο τέλος όμως η οργή θα δώσει τη θέση της στη ψυχραιμία, η ψυχραιμία θα δώσει μερικές και όσες πρέπει απαντήσεις, οι απαντήσεις να χωνευτούν στον χρόνο και τα κελιά της φυλακής και θα περάσουν στη λήθη..
Αυτή είναι η νομοτέλεια και την ξέρουμε όλοι.

Όμως το έγκλημα που εμπεριέχει και την βία, έχει δυο όψεις.
Είναι ίδιο το έγκλημα του τσιγκάνου που κλέβει ένα ποδήλατο με το έγκλημα μιας τράπεζας που σε βάζει να δεθείς τους όρους που θα σε κλέψει;
Είναι ίδιο ο Αλβανός να χτυπάει έναν Έλληνα που του τρώει τα δεδουλευμένα με τον Έλληνα ρατσιστή Χρυσαυγίτη που χτυπάει έναν Αλβανό επειδή είναι Αλβανός;
Είναι το ίδιο να σκοτώνει η 17Ν στο Κάραβελ (με προειδοποίηση) και το ίδιο να σκοτώνει ο Κορκωνέας ή ο Μελίστας (απροειδοποίητα);

Η βία έχει και ένα πρόσωπο ταξικό. Κι αυτό μερικές φορές θολώνει τα νερά ώστε να ερμηνεύεται η βία κατά πώς συμφέρει.
Κι αυτούς που συμφέρει τις περισσότερες φορές, είναι αυτούς που μπορούν να εξουσιάσουν τα εργαλεία της καταστολής. Τους πλουσιότερους!


Απλά για αυτούς που θέλουν να λέγονται (συνοριο- Ειδικοφρουρό- δεσμο- νυχτό- clubo- τερματο- ή οτι άλλο) φύλακες και ανήκουν γενικότερα στην κατηγορία που ο μέσος Έλληνας αποκαλεί ACAB καλό είναι να νιώσουν λίγο τα λογάκια αυτής της μουσικής στιχομυθίας:
Αφιερωμένο στη μνήμη του κάθε θύματος από παντός είδους φύλακος:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου